От 11:00 часа днес в Гербовата зала на Дондуков“ 2

...
От 11:00 часа днес в Гербовата зала на Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Радев ще удостои с орден „Стара планина“ Иван Николов

От 11:00 часа през днешния ден в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще удостои изявения активист на българското национално малцинство в Република Сърбия и ръководител на Културно-информационния център „ Босилеград “ Иван Николов с медал „ Стара планина “ първа степен . Отличието се връчва за неговите извънредно огромни заслуги за поредното и непоколебимо отстояване на правата, националната еднаквост и достолепие на българите в Република Сърбия.

Иван Николов е изтъкнат представител и водач на българското национално малцинство в Сърбия. Като държавник, журналист, публицист, откривател и правозащитник през последните 30 години той има основна роля за опазването на националната еднаквост, българския език, просвета, историческо завещание и памет на българското население в Сърбия. Значителен е приносът му и за възраждането и образуването на дейна съпричастност и ангажираност на българската страна със ориста на българите в някогашна Югославия и през днешния ден в Република Сърбия, както и с напъните за ангажиране на сръбската страна и на Европейски Съюз с превъзмогването на провокациите , пред които са изправени през днешния ден сънародниците ни в западната ни съседка.

От 15:00 часа в понеделник президентът ще се включи и в церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на състезанието по програмиране “CodeIT ” . По традиция надпреварата се състои под патронажа на президента. Тази година участниците в състезанието са от България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Република Северна Македония и Хърватия. Организатор на надпреварата за програмиране е софтуерната компания „ Мусала Софт “.

Премиерът и турският дипломат ще посетят Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР