От 100 до 500 лева ще бъде размерът на глобата

...
От 100 до 500 лева ще бъде размерът на глобата
Коментари Харесай

До 500 лева глоба за граждани, нарушили Наредбата за обществен ред във Варна

От 100 до 500 лв. ще бъде размерът на санкцията за физически лица, нарушили наредбите на новата Наредба за публичен ред във Варна, която Общински съвет утвърди на днешното си съвещание, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Санкцията за юридически лица ще е от 1000 до 5000 лв.. При наново нарушаване санкцията за жители е от 500 до 1000 лв., а за компаниите ще е сред 5000 и 10 000 лв..

Според нормативния акт шумните действия от битов и строителен темперамент, както и музицирането и потреблението на музикални принадлежности за образование, се не разрешават в интервала от 14.00 до 16.00 часа и от 22.00 до 8.00 часа.

Наредбата не разрешава домуването на товарни коли, рейсове и строителна мобилна техника и/или ППС с позволена оптималната маса над 2,5 тона по улици, алеи, публични паркинги и тревни площи.

Остава възбраната от миналата разпоредба за придвижване на каруци в града. Ограничението не важи за други места на територията на общината. Изисква се животните да бъдат подсигурени със средства, които да предпазят от замърсяване пътното платно и тротоарните настилки с биологични боклуци. Отглеждането на селскостопански животни и птици във Варна също ще продължи да бъде неразрешено.

На глоба ще предстои разхождането на кучета без мотив. Четириноги няма да могат да се извеждат на територията на образователни, детски и здравно заведения, спортни площадки и на местата, предопределени за общо прилагане и обозначени със забранителни знаци. От 15 май до 1 октомври разходките на домашни любимци по плажната линия не са позволени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР