От 100 до 150 лева рискуват да изгубят скандалджиите в

...
От 100 до 150 лева рискуват да изгубят скандалджиите в
Коментари Харесай

Крути мерки за обществен ред: В Благоевград плащаш до 500 лв. глоба, ако си миеш колата на улицата и 300 лв., ако пасеш кон между блоковете

От 100 до 150 лв. рискуват да изгубят скандалджиите в Хаджидимово. Толкова е санкцията за хора, които използват неприлични изрази, държат се оскърбително към близките или псуват органите на властта

Сбиването, скарването или други сходни дейности, както и всяка непристойна демонстрация, изразена в приложимост на хули, псувни или други неприлични изрази на обществени места пред повече хора, носи санкция е записанов наредбата за публичния ред.

Много общини в страната са прекомерно изчерпателни в правилниците, с цел да обзет и по-нетипичните нарушавания, откри инспекция на Телеграф...

От 50 до 500 лв. – с толкоз олекваш, в случай че си миеш, гресираш или ремонтираш колата на улицата в Благоевград. Това, разумно, не може да се случва и по паркове, площади, зелени площи и улични платна. Ако насадиш чушки и домати или пасеш кон в междублоковото пространство, може да отнесеш санкция от 50 до 300 лв.. Без блъскане, рязане и пилене от 14 до 16 ч. и от 23 до 7 ч. в месеците от май до септември. От октомври до април тишината настава в 22 ч. Забранени са и свирките в закрити пространства. Тази норма касае спортни и всеобщи прояви по игрища, зали и публични места.

Топнеш ли си дупето в шадравана без документално единодушие от кмета, плащаш от 20 до 50 лв.. В община Благоевград е неразрешено и простирането отвън парапета откъм улици, площади и паркове. Цветята по прозорците и терасите би трябвало да са „ крепко закрепени и съответно отводнени “.

В Сандански траурно шествие по улицата се позволява единствено в случай че си уведомил общината. Домсъветът споделя по кое време и къде да тупаш черги и одеяла. Не може да отглеждаш зайци, кози, крави, прасета, коне и пчели в междублоковите пространства. В селата на територията на общината също има ограничавания – две свине, 5 кози, 10 овце, 10 крави.

Булка с духова музика в Сандански се взима единствено с издадено позволение от общината. Сватбарите могат да надуват клаксоните колкото си желаят, само че в случай че това се случи сред 14 и 16 и 22 и 9 ч, ще ги глобят от 20 до 200 лв.. Музиката в ресторанта стопира в 22 ч. В нощните питейни заведения и нощните заведения може и до по-късно.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР