От 10 юли отпада карантината във връзка с епидемията от

...
От 10 юли отпада карантината във връзка с епидемията от
Коментари Харесай

Отпада карантината за пристигащи в Англия от много страни, но не и за българи

 От 10 юли отпада карантината по отношение на епидемията от ковид за идващите в Англия от 59 страни и територии, заяви през днешния ден английското държавно управление, представено от Ройтерс.

В известието се споделя, че за идващите в Англия от тези страни отпада условието за самоизолация, в случай че те не са посещавали или спирали в други страни в предходните 14 дни.

В листата са включени множеството страни членки на Европейския съюз, само че България не е измежду тях, излиза наяве от информацията на Ройтерс. Отсъстват и страни членки на Европейски Съюз като Румъния, Португалия и Швеция, а също Русия и Съединени американски щати.

Българският дипломат в Англия Марин Райков е изискал настоятелно обяснение защо страната ни не е в листата, и какви са критериите по които са избрани равнищата на риск в случай, че страната ни е по-малко наранена, спрямо други.

Да се желае от хората в британските пъбове да съблюдават обществена отдалеченост ще бъде мъчно, откакто са обърнали няколко напитки, написа Ройтерс.

За да спазят противоепидемичните ограничения, шефовете на заведенията ще би трябвало да бъдат съобразителни на следващия ден, когато, наред с хотели и заведения за хранене в Англия, още веднъж отворят вратите си за клиенти за първи път от 20 март.

Британското държавно управление е упреквано, че работи неразумно, позволявайки пъбовете още веднъж да проработят поради към момента високите равнища на заразяване и смъртност от Ковид-19 във Англия, която с близо 44 000 жертви е трета в мрачната статистика след Съединени американски щати и Бразилия. Същевременно има доказателства, че в страни като Съединени американски щати отварянето на питейните заведения е довело до ново усилване на инфекцията.

Множество финансово затруднени пъбове обаче въпреки всичко ще поемат риска, въпреки че ще наподобяват доста по-различно в сравнение с преди епидемията - от регистрирането на клиентите на влизане до обезпечаването на задоволително огромно разстояние сред масите, с цел да се обезпечи обществена отдалеченост.

Пандемията заплаши съществуването на множеството от 37 500-те пъба в Англия, въпреки мнозина да се възползваха от държавната скица, предотваратяваща всеобщи съкращения. Около 90 % от личния състав на пъбовете е излязъл в неплатен отпуск по тази стратегия, регистрира браншова организация.

Когато на следващия ден отворят заведенията, ще би трябвало да обезпечат обслужване по масите, което е в несъгласие с обичайното и обичано скупчване към бара за поръчка и диалог. Гостите ще бъдат лимитирани до групи от шестима и където е допустимо ще би трябвало да седят един до различен, с цел да се понижи риска от заразяване при диалозите на прекомерно висок глас. Въпреки това ще би трябвало да се обезпечи разстояние от най-малко 1 метър, като се предизвикват и други ограничения като потреблението на дезинфектанти за ръце. Носенето на маска, даже от личния състав, остава въпрос на избор.

Имената на клиентите също така ще бъдат записвани на влизане, като описите ще се пазят 21 дни, в случай че се появи нужда от следене на контакти на инфектирани.

Разпоредбите са идентични за всички, без значение от размера и вътрешното разположение, въпреки че огромните заведения евентуално ще бъдат изправени пред по-различни провокации от дребните провинциални кръчмички. Освен това не всички ще отворят порти, защото съгласно някои притежатели държавното управление пренебрегва експертните препоръки и има заплаха работейки да допринесат за втора вълна на епидемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР