От 10 юли на Русия ще бъде забранено да транспортира

...
От 10 юли на Русия ще бъде забранено да транспортира
Коментари Харесай

САЩ срещу Русия: кой ще надделее в битката за Калининградския транзит?

От 10 юли на Русия ще бъде неразрешено да транспортира цимент през Европейски Съюз за Калининград, от 10 август - твърди минерали, от 5 декември - петрол...

Еврокомисарите са подготвени да създадат отстъпки на съветската страна по въпроса за Калининградския пренос. Литва, както знаете, в средата на юни, в сходство с условията на четвъртия пакет от наказания на Европейски Съюз, наложи възбрана за придвижване на съвсем 40% от гамата артикули до Калининградска област от други райони на Русия по железопътния превоз и автомобилните пътища.

Вилнюс не се смути от обстоятелството, че документите на Европейски Съюз се отнасят за износа, а не за вътрешния превоз. От 10 юли на Русия ще бъде неразрешено да транспортира през Европейски Съюз за Калининград цимент, от 10 август - въглища и други твърди потребни изкопаеми, от 5 декември - петрол.

В Брюксел, съгласно слуховете, са създали документ, който разрешава превозването на глобени артикули през Европейски Съюз от Руската федерация до нейния западен ексклав. Към момента нищо не се знае за същността на промените, само че литовецът Петрас Аущревичюс от фракцията „ Обнови Европа “ към този момент нашумя в Европейския парламент (ЕП):

„ Комисията твърди, че първо би трябвало да вземе процедурно решение, а по-късно да запознае депутатите от Екологичен потенциал с резултатите. Литва не е удовлетворена от тази процедура, както и от отхвърли на съответните комисари Валдис Домбровскис и Мейрид Макгинес да обяснят тънкостите на бъдещия документ.

Аущревичюс събра група от 43 души, които приканиха управлението на Европейски Съюз „ да не се поддава на напън, изнудване и дезинформация от Русия, която продължава да прави закононарушения в Украйна “. Позицията на формален Вилнюс е сходна: глобите против съветските артикули бяха признати солидарно от всички членове на Европейския съюз, тъй че не може да има изключения. „ Всякакви отстъпки към агресора ще бъдат оценени от тях като уязвимост наевропейската общественост “ – такава е позицията на литовския парламент.

Премиерът Ингрида Симоните споделя: позицията на кабинета на министрите е непроменена, глобите не могат да бъдат смекчени, камо ли анулирани. А ето какво сподели президентството на 7 юли от устата на Аста Скайсгирите, консултант на президента:

„ Никакви мисли за „ зелени “ коридори не са допустими. Латвия и Полша би трябвало да последват образеца на Литва. Държавният глава Гитанас Науседа е още по-категоричен: няма какво да обсъждаме, въпросът е дефинитивно решен; в Брюксел са длъжни да се вслушат в позицията на Литва, чиято праволинейност и подготвеност да се конкурира на равна основа с Москва до момента беше подценявана. “

Защо във Вилнюс има толкоз безочливост? Как смеят литовските управляващи да подлагат на критика Европейската комисия? Например, Германия е склонна бързо да позволи спора. Канцлерът Олаф Шолц не желае да рискува ориста на разположените в Литва бойци от ударния батальон на НАТО и изисква от Европейски Съюз „ да откри нови правила за пренос до Калининград “.

Германецът не е самичък. Много европейци поддържат деескалацията. Дори подобен „ ястреб “ като полския министър председател Моравецки счита, че е по-изгодно трите столици (Вилнюс, Брюксел, Москва) да се спогодят, в сравнение с да трансфорат района в „ гореща “ точка.

За страдание следното известие от литовската преса остана неусетно от всеобщия съветски четец: Съединени американски щати са на страната на Литва. „ Посолството на Съединени американски щати акцентира: би трябвало да се помни, че глобите против съветските артикули бяха въведени заради непредизвиканата война против тази страна от Украйна. “

Въпросът дали военната интервенция в Украйна беше или не беше предизвикана, дано оставим това на съвестта на Държавния департамент. Американски дипломати означиха, че Вашингтон " постоянно е сътрудничил добре с европейските си съдружници, в това число Литва ". Подобни думи могат да значат единствено едно: Белият дом е на страната на Вилнюс в този спор, американците огъват еврокомисарите да наложат преференциални за Съединени американски щати ограничавания за пренос от „ огромна “ Русия към нейния западен ексклав.

На пръв взор наподобява, че няма защо Вашингтон да го е грижа за антируските наказания в Европа. Англия, да вземем за пример, не е член на Европейски Съюз, тъй че стои настрани (обаче Лондон не е до балтийските страни поради вътрешнополитическите дрязги).

Латвия се държи умерено, като се изключи новопостъпилия Марис Гулбис, някогашен министър, чието битие е забравено даже в личната му страна. Брюксел е податлив към взаимни отстъпки. Само Америка има потребност от борба. Не го интересува, че Кремъл може да упражнява унищожителен напън върху щатския васал.

Командващият армията генерал-лейтенант Валдемарас Рупшис убеждава литовците: провокациите са вероятни, само че руснаците нямат сили за боен спор. И тъкмо това наподобява го е споделила баба му, макар че Москва минимум се нуждае от военна борба. Тя е нужна за НАТО.

Между другото, има механизми и без " Кинжалите ". В Русия упрекнаха Литва в транспортна обсада и дадоха обещание, че ще има отговор. Губернаторът на Калининград Антон Алиханов счита, че „ единствено с действителни заплашителни отговори може в действителност да се реализира нещо “ от упоритите съседи. Съобщава се, че губернаторът е изпратил оферти до държавното управление на Руската федерация по какъв начин да реагира на дейностите на литовските управляващи:

„ Икономическият отговор на Русия към Балтика е доста по-ефективна и извънредно разрушителна мярка, сравнима с неутронно оръжие. Може да се направи по този начин, че половината литовска стопанска система да не съществува.

На земята на Дева Мария изтръпнаха: а нас пък за какво? Те обаче не отидоха с митинги пред посолството на Съединени американски щати. Америка е като свещена крава за литовците. Само че тази крава няма да би трябвало да заплаща.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР