От 10 ноември от 1 до 4 клас включително става

...
От 10 ноември от 1 до 4 клас включително става
Коментари Харесай

Как ще учат малките ученици, останали вкъщи

От 10 ноември от 1 до 4 клас в това число става посредством документално изразено от родителя единодушие. Тестовете са неинвазивни и се организират всеки понеделник и четвъртък. 

По информация на Министерството на образованието и науката в 19 области единодушията от родители, и броят на паралелките в начален стадий, които ще учат присъствено, е над 50%. Желанието за възобновяване на присъственото образование при постоянно тестване на учениците е изключително мощно в София град. В столицата единодушие са дали родителите на 68,44% от дребните възпитаници. Присъствени занятия могат да стартират за 77,94% от паралелките.
 Зам.-министър на образованието: Половин час преди тестване на дребните възпитаници – без банкет на храна и вода Зам.-министър на образованието: Половин час преди тестване на дребните възпитаници – без банкет на храна и вода
" Надяваме се от сряда, 10 ноември, процесът на присъствено образование на учениците от 1-ви до 4-ти клас да бъде вероятен. Искрено имам вяра,...

На второ място е област Добрич - на учебно заведение могат да отидат на учебно заведение 66,6% от децата от I до IV клас в 70,18% от паралелките.

С най-нисък % искащи са учебните заведения в област Монтана. Там едвам 36,4% от родителите са съгласни дребните възпитаници да бъдат тествани, с цел да се върнат в клас. Могат да стартират присъствени занятия в 33,95% от паралелките в начален стадий. Предпоследна в листата е област Видин надлежно с 38,63% подадени заявления за единодушие и 34,65% от паралелките с подготвеност за присъствено образование.

Как ще се образоват децата, останали у дома?

Ако родителите не желаят децата им да бъдат тествани два пъти седмично, те ще се образоват синхронно или асинхронно според от опциите на учебното заведение. Ръководствата на учебните заведения са длъжни да провеждат отдалеченото образование по отношение на опциите на съответното учебно заведение, прецизираха за от МОН.
 Изследване: Учителите ни се оправят по-добре с онлайн образованието, в сравнение с европейските Изследване: Учителите ни се оправят по-добре с онлайн образованието, в сравнение с европейските
Изследване на Европейската комисия демонстрира, че поради отдалеченото образование децата прекарват приблизително по шест часа и половина в онлайн...

При синхронно образование отдалечените образователни часове включват синхронен урок, по време на който учителят и ученикът си взаимодействат - реализира се настояща противоположна връзка и оценяване. В взаимозависимост от опциите на учебното заведение синхронно образование може да се провежда за цяла паралелка, за група възпитаници или за обособен възпитаник, обясниха още от министерството.

Несинхронно образование е, когато при присъствено образование на класа се включват обособени възпитаници, които се образоват от разстояние в електронна среда и единствено следят урока. В тези случаи настоящата противоположна връзка за резултатите от образованието и оценяването се реализират отвън времето на следения урок. Извън урока с класа учителят взаимодейства с ученика синхронно - самостоятелно или в група. Времето за това взаимоотношение е не по-малко от 10 образователни часа месечно, разпределени сред образователните предмети според от каузи им в учебния образователен проект. Освен това някои учебни заведения е допустимо образователните материали да се изпращат на учениците по електронен път или учители и/или посредници да носят на учениците образователни материали на хартия.

МОН слага акцент върху присъственото образование в безвредна среда. Анализът на онлайн образованието през предходните 2 образователни години потвърди несъмнено, че образованието в клас е най-хубавото за учениците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР