От 10 май във Варна работи първият по рода си

...
От 10 май във Варна работи първият по рода си
Коментари Харесай

Във Варна отвори център за деца на украински бежанци

От 10 май във Варна работи първият по рода си център за украински деца - " Усмивки за Украйна “, сподели пред Българска телеграфна агенция основният му координатор Ружа Дончева. Тя изясни, че това е най-хубавият метод да се помогне на украинските майки най-малко за няколко часа да оставят децата си и да си потърсят работа. 

В центъра ще се организират почасови занимания на децата. Те са разграничени в две възрастови групи – от 3 до 6 години и от 7 до 10 години. Сутрин (от 9:30 до 12:30 ч.) ще има две групи в двете възрастови групи, следобяд (от 13:30 до 16:30 ч.) – също. В двете смени преди и следобяд са по 25 деца или общо 50 деца дневно.

Регистрацията на децата за визити на центъра се вършат на уеб страницата /. Проблемът е, че сега, в който обявихме уеб страницата за регистрация, се записаха доста деца и мислим вид да създадем визитата на смени, сподели още Дончева. Към момента са записани към 100 деца.  Тя посочи, че записванията не престават и това се оказва огромен проблем. Според нея във Варна ще има потребност от доста сходни центрове. Дончева уточни, че е доста значимо в самодейността да се включат и други неправителствени организации.

В центъра децата ще учат украински език и математика, а защото те демонстрират интерес, се обмисля разновидността да бъде включен и български език. С малчуганите ще работят четирима учители, като трима от тях са педагози, а един – психолог. Освен това за децата ще има креативен работилници, арт занимания, игри.

Центърът се финансира напълно от фондация „ Докова и Доков за бъдеще “. Помещението е предоставено за прилагане безплатно за шест месеца от бизнес-центъра " Варна Тауърс “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР