От 10 март вече не е необходимо посетителите на обекти

...
От 10 март вече не е необходимо посетителите на обекти
Коментари Харесай

Отпада зеленият сертификат в обществени сгради

От 10 март към този момент не е належащо посетителите на обекти с публично значение да показват зелен документ, припомниха от здравното министерство. Това е втората стъпка в проекта за деескалация на противоепидемичните ограничения, с оглед позитивната наклонност за понижаване заболяемостта в страната. Изискването за зелен документ остава наложително за личния състав на всички обекти с публично значение, акцентират от Министерство на здравеопазването.

Планът планува след 20 март условието за удостоверението да отпадне и за работещите в обектите с публично значение при опазване на удобната наклонност в развиването на епидемиологичната конюнктура, обвързвана с КОВИД-19 в страната.

От през вчерашния ден отпадна и тъмночервената зона за идващи в България. Хора от страни в тази зона трябваше да показват дигитален документ за имунизация, за преболедуване или подобен документ, по едно и също време с негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в страната PCR проучване, само че това към този момент не се изисква. Изискванията за лицата, идващи от зелена, оранжева и алена зона, остават непроменени и идващите у нас се позволяват при показване на годен документ за имунизация, преболедуване или проучване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР