От 10 до 20% спрямо 2022г. е увеличението на заплатите

...
От 10 до 20% спрямо 2022г. е увеличението на заплатите
Коментари Харесай

От 10 до 20% спрямо 2022г. са по-високи заплатите на социалните работници в столицата

От 10 до 20% по отношение на 2022г. е нарастването на заплатите на обществените служащи в столицата, уточни заместник-кмета по обществените дейности  по време на общественото разискване на Проекта за бюджет на Столична община за 2023 година

" Гордея се с постигнатото. От 52 млн.лв. през 2022г. парите за делегирани действия в бюджета на София се усилиха на 71 млн.лв. Борих се да има доста асистенти на хората с увреждания в столицата. Има досегаемост в здания и улици. Да се обединим, а не да се стремим към власт ", прикани Атанасова.

В хода на разискването стана ясно още, че през последните четири години заплатите на заетите в Градския превоз на София са се нараснали с 60%, което е приоритет за локалната власт.

Дискусията разкри още, че общинският бюджет не планува средства за ремонт на общински жилища, а се взема решение за всяко жилище, в случай че се нуждае от ремонт.

" Веднъж влезнал в общинско жилище, може да си го купиш на цена като за другари. Около 20% от жилищата в регион " Средец " са на топ местоположения, само че са негодни за обитаване, тъй като няма пари за ремонт. Благодаря за взаимната работа ", разяснява кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков.

Ограничен е и обществения запас за унищожаване на рискови здания. Над 1000 заповеди са издадени с тази цел.

" От друга страна 40 млн.лв. са били предоставени директно на районните кметове за нови тротоари и облагородяване на междублокови пространства. Някои кметове още не са провели публични поръчки. Ако космосът не им пречи, без значение кой ще завоюва на локалните избори, тезе пари би трябвало да се употребяват ", посочи ръководителят на СОС Георги Георгиев.

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР