От 10 до 15 септември в Беларус ще се проведе

...
От 10 до 15 септември в Беларус ще се проведе
Коментари Харесай

Руски и сръбски военни пристигат в Беларус за съвместно антитерористично учение |

От 10 до 15 септември в Беларус ще се организира взаимното военно обучение “Славиянско приятелство - 2020 ”, заяви беларуското министерство на защитата в “Телеграм ”, представено от Българска телеграфна агенция.

Ученията ще се проведат на полигона “Брестский ” на 38-ата обособена десантно-щурмова бригада, оповестяват още от Министерството. Те ще се проведат под командването на представител на силите за специфични интервенции на Беларус, като задачата е създаване на взаимни дейности при осъществяването на задания за битка с тероризма.

Новината за взаимното антитерористично обучение идва на фона на продължаващите към този момент съвсем месец митинги срещу преизбирането на беларуския президент Александър Лукашенко. В края на предходната седмица са били и най-многочислените такива - по данни на опозицията протестиращите единствено в столицата Минск са били над 100 хиляди души, от които стотици са задържани.

Припомняме, че решение за провеждането на учението, както и опциите за военно съдействие, бяха разисквани по време на телефонен диалог на 2 септември сред началниците на генералните щабове на въоръжените сили на Русия и Беларус - Валери Герасимов и Александър Волфович.

Ученията “Сравианско приятелство ” се организират от 2015 година насам, като домакините се редуват на ротационен принцип.

Тази година следва още едно такова военно обучение - “Кавказ - 2020 ”, което ще се организира в Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР