От 10 до 15 май в курортен комплекс Албена ще

...
От 10 до 15 май в курортен комплекс Албена ще
Коментари Харесай

Елитът на модерния петобой идва в България за Световната купа при мъжете и жените

От 10 до 15 май в курортен комплекс Албена ще се организира Световната купа по съвременен петобой за мъже и дами. До момента поръчка за присъединяване са създали 142 състезатели от 23 страни.

България ще бъде показана от 11 спортисти (7 мъже и 4 жени). И петте дисциплини – плуване, фехтовка, конна езда, тичане и пукотевица ще бъдат на територията на комплекса. Президентът на Международната федерация по съвременен петобой UIPM Клаус Шорман и част от борда на шефовете на централата ще дойдат у нас за събитието. По традиция, България в лицето на родната федерация БФМП постоянно е отличен хазаин и уредник на Световните купи през последните години, а към този момент от няколко месеца в Албена тече сериозната подготовка от страна на нашия учредителен комитет във връзка със събитието.

„ Сега ще е по-различно от предишните издания, които бяха в София, само че имаме прелестен екип от хора, които всекидневно работят по организацията като цяло. Пристигнаха първите делегации на Япония и Южна Корея, които към този момент са в Албена и организират тренировки на оборудванията. Напълно подготвени сме с посрещането на спортистите от летището във Варна и настаняването им в комплекса. Благодарности към всички, които ни помагатм, тъй като идните надпревари са доста значими и от имиджова позиция за България. Трябва да бъдем съвършени във всяко отношение и работим по прецизен план-график “, сподели Камелия Александрова, ръководител на Българска федерация по съвременен петобой.

Националният ни тим при мъжете и дамите сега е на лагер в София, като в понеделник водените от старши треньора Владимир Кузманов спортисти ще дойдат в Албена. Тодор Михалев, Денис Колев, Радослав Стойчев, Любомир Германов, Емил Грозданов, Александър Върбанов, Радослав Христов, Димана Стефанова, Кристина Денина, Теодора Маринова и Никол Иванова попаднаха в състава на България за присъединяване при мъжете и дамите.

„ С изключение на Тодор Михалев и Денис Колев останалите са млади, само че доста надарени състезатели, които ще имат опцията да премерят сили с най-хубавите от целия свят и това им присъединяване ще бъде от огромна изгода за тяхното израстване. Не мога да имам големи очаквания за представянето им, само че съм уверен, че ще създадат всичко по силите си и ще се показват почтено. На тренировките демонстрират положителни резултати, нека по този начин да бъде и в квалификациите в Албена. Целта ни е да имаме повече спортисти, които да попаднат в първите 18 финалисти и в двата пола. Всички са чудесно готови и с малко шанс могат да съумеят “, показа старши треньорът Владимир Кузманов.

На 10 и 11 май от сутринта стартират квалификациите при мъжете и дамите. След това на 12 и 13 май са полуфиналите, а на 14-и финалите. В неделя (15 май) ще се разпределят медалите в микс щафетите. Входът за аудитория в построените зони за гледане онлайн ще бъде безвъзмезден във всички дни на шампионата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР