От 10 август обявяват 1 770 свободни места в системата

...
От 10 август обявяват 1 770 свободни места в системата
Коментари Харесай

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

От 10 август афишират 1 770 свободни места в системата за банкет в детските градини

„Завърши строителството на новата постройка на детска градина – една от 25-те, които построяваме сега в София. Тя е филиал на детска градина № 116 „ Мусала “ в регион „ Витоша “. Очакваме до края на годината в региона да бъде подготвена и постройката за 4 групи.“ Това сподели през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на обекта дружно със заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на регион „Витоша“ инж. Теодор Петков.

Сградата на ул. “Пушкин “ 2 е за пет групи, от които две са новоразкрити и за тях е осъществен банкет при генералното класиране.

Новата детска градина съставлява постройка, която се състои от два надземни етажа и полуподземен етаж, в който се обитава зала за музика и спорт, кухня, перално помещение. Сградата е хармонично вписана в терена, като детските площадки са ситуирани терасовидно измежду дървета и озеленяване.

„В момента 25 са новите здания на детски градини, които се строят в разнообразни региони на София, а от тях 12 ще бъдат приключени до края на годината и упованията ни са с тях да разкрием още 300 нови места“ – посочи столичният кмет Фандъкова.

„От на следващия ден, 10 август, разгласяваме 1 770 свободни места в системата за банкет в детските градини, като 170 от тях са тези от новопостроените здания, а 1600 са част от местата, които се пазеха до последно за деца със специфични просветителни потребности, за които продължаваме да имаме резерв“ – сподели също кметът Фандъкова. В независимите детски ясли в допълнение ще бъдат открити още 220 места.

„През есента кметът на региона има подготвеност да стартира строителството на нова ясла в кв. “Бояна “. Моята задача към него е да приключи процедурата за избор на реализатор за ново учебно заведение и детска градина, които ще построяваме на терена „ 13-т века България “ в „ Манастирски ливади-запад “ – уточни кметът Фандъкова.

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР