От 10:26 московско време на летище Внуково бяха въведени временни

...
От 10:26 московско време на летище Внуково бяха въведени временни
Коментари Харесай

Затвориха летище в Москва, заради опит за атака с дрон

От 10:26 московско време на летище Внуково бяха въведени краткотрайни ограничавания за политане и идване на самолети. Това оповестиха за ТАСС от пресслужбата на самото летище.
Прочетете още
„ По независещи от летището аргументи във Внуково са въведени краткотрайни ограничавания за приемане и освобождение на самолети “, оповестиха от пресслужбата.

Те прибавиха, че от съображения за сигурност от 10:26 ч. част от полетите са пренасочени към други въздушни пристанища на московския авиационен възел.

Някои съветски медии настояват, че става въпрос за " опит за пробив на дрон ". Планът „ Килим “ се вкарва в случаи, когато във въздушното пространство са закрепени незнайни или рискови въздушни обекти.

Според съветски медии, заради случая на летище Внуково, 11 полета за тръгване и 15 полета за идване са краткотрайно отсрочени.

По-късно кметът на Москва Сергей Собянин разгласи " опит за пробив в Москва с дрон ". Според него БПЛА е бил погубен при метод от силите за Противовъздушна отбрана.

Руското министерство на защитата упрекна " Киевския режим " в офанзива против Москва и увери, че дронът е бил свален. Според Шойгу останките са паднали в Подолски регион на Московска област.

Руските системи за противовъздушна защита през днешния ден са унищожили два безпилотни летателни апарата в небето над Карачевския регион на Брянска област, заяви през днешния ден Александър Богомаз, губернатор на русата област, която граничи с Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция. Няма нанесени вреди или жертви. Все още не е ясно кой е изстрелял дроновете, а от Украйна не направиха коментар по отношение на случая. Киев съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за нападенията в Русия или в следените от Москва територии в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Руските управляващи настояват, че Брянска област, която граничи с Украйна и Беларус, е обект на голям брой набези от страна на украинските сили и проукраинските диверсионни групи през 17-те месеца на спора.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР