От 10:00 часа в сградата на ВСС ще се състои

...
От 10:00 часа в сградата на ВСС ще се състои
Коментари Харесай

Започва изслушването на Иван Гешев за номинацията му за главен прокурор на България

От 10:00 часа в постройката на Висш съдебен съвет ще се състои чуване на зам.-главния прокурор Иван Гешев за номинацията му за основен прокурор на България.

Това оповестяват от пресцентъра на съда.

Днес изтече крайният период за подаване на въпроси към претендента

Процедурата ще се излъчва директно по Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 2 и онлайн посредством страницата на Висш съдебен съвет.

Кандидатура бе препоръчана от членовете на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, които в претекстовете си сочат, че професионалните и нравствени качества на прокурор Гешев подхождат на конституционните и законови условия за заемане на длъжността основен прокурор на Република България ". Отчетени са постигнатите резултати в работата на Специализираната прокуратура под управлението на Иван Гешев.

Данъчните инспекция търсят произхода на парите и на 11 души от законодателната и изпълнителната власт

На интернет страницата на Висш съдебен съвет в раздел "Процедура за избор на основен прокурор " са оповестени всички относими към процедурата документи, според условията на Закон за съдебната власт и Правилата за избор на ръководител на Върховния касационен съд, ръководител на Върховния административен съд и основен прокурор.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че прокуратурата прави инспекция на 27 магистрати, които не са заявили банкови сметки и парцели в чужбина, само че измежду проверяването не е Гешев.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗСЛУШВАНЕТО НА ЖИВО ТУК!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР