От 10:00 часа на 20 май ще бъде активна електронната

...
От 10:00 часа на 20 май ще бъде активна електронната
Коментари Харесай

Важна новина за всички родители от Варна, чиито деца ще бъдат в детска градина!

От 10:00 часа на 20 май ще бъде дейна електронната система за банкет в общинските детски градини, в това число и за яслените групи към тях, оповестиха от Дирекция " Образование и юношески действия " в Община Варна. В същия период документи ще се подават и за подготвителните групи в учебните заведения. Заявленията ще се записват в период до 23:59 часа на 30 май.

Резултатите от трите класирания ще бъдат оповестени надлежно на 03 юни, 17 юни и 01 юли.

От отрасловата дирекция прецизират, че водещ аршин за банкет на детето е близостта на детската градина или учебното заведение до непрекъснатия му или сегашен адрес. Спрямо този аршин, при образуване на групите, се взима под внимание и времето на уседналост на детето, за което се получават друг брой точки. За банкет в първа и предучилищна група по този аршин най-много 500 точки получават децата с 2 и над 2 години уседналост. За яслите най-много точки получават децата с неизменен през последните 10 месеца адрес.

По спомагателните критерии най-много 10 точки получават децата с двама работещи или регистрирани в Бюрото по труда с право на парично обезщетение родители, близнаците, децата със болести, деца с един или двама умряли родители. С преференции се употребяват и фамилиите, в които един от родителите е със заболяване.

10 точки получават и децата от многодетни фамилии, настанените в приемно семейство или при родственици, под полицейска протекция и тези от профилираните институции. 10 точки по този аршин получават децата, които имат братя или сестри в същата ясла или детска градина, в случай че са посещавали яслените групи на същото образователно заведение, както и децата с незнайни родители.

Информация по отношение на записването и електронния банкет родителите могат да получат на адрес https://dg.uslugi.io/. На уеб страницата е оповестен график на дейностите за банкет за образователната 2024/2025 година В рубриката " Указания " родителите могат да намерят най-често задаваните въпроси и отговори по отношение на приема, както и телефони за връзка с специалисти от Дирекция " Образование и юношески действия " към Община Варна.

След привършване на електронния банкет в рубриката " Актуално " на електронния указател ще бъдат обявявани регулярно свободните места за всички възрасти. За тях родителите ще имат опция да аплайват на място в мечтаната детска градина. Класирането на признатите деца е по входящ номер. В системата https://dg.uslugi.io/ електронно ще се записват заявки за образователната 2024/2025г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР