От 1 юни пускат чешмите в градските градини и парковете

...
От 1 юни пускат чешмите в градските градини и парковете
Коментари Харесай

Пускат градските чешми в София от 1 юни

От 1 юни пускат чешмите в градските градини и парковете в София, оповестява БГНЕС.

На места някои районни кметове са взели сами такова решение и към този момент са ги пуснали, само че от началото на идващия месец те се пускат на всички места.

Директорът на Общинското дружество " Паркове и градски градини " Милена Васева уточни, че поради пандемията нови чешми няма да се построяват.

Под въпрос остава реализирането на ремонта на чешмите при езерото с лилиите в Борисовата градина. " Там желаеме изцяло осъществяване - присъединили сме няколко чешми, цялото пространство, осветяване, както и подземната инфраструктура и канализацията да бъде възобновена. На този стадий те ще бъдат пуснати както работеха предходната година ", изясни Васева и добави, че в проектите на предприятието е да бъде поправена чешмата при Обсерваторията, както и тази при братската могила.

Чешмата в " Докторската градина " ще проработи още веднъж , откакто предходната година е била възстановявана на два пъти, в това число при вандалски акт.

Васева уточни, че и ма жители, които си носят принадлежности и сами пускат чешмите, което обаче е неправилно. Най-често ставало въпрос за стопани на домашни любимци. По тази причина се обмисля да бъдат направени по-ниски корита, от които домашните любимци да могат да пият вода. Според Васева такива благоприятни условия ще има на някои места още от тази година.

По нейни думи тази година задачата е изцяло да се възвръщат остарели чешми. За задачата се планува слагането на охраняем пост или видеонаблюдение.

Поетапно стартира и стартирането на бутоните на така наречен " умни светофари ", които за времето на изключителното състояние бяха спрени, с цел да се предотврати вероятно разнасяне на болестта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР