От 1 юни отпускането на месечните социални помощи ще бъде

...
От 1 юни отпускането на месечните социални помощи ще бъде
Коментари Харесай

Социалните помощи ще бъдат обвързани с линията на бедност от 1 юни

От 1 юни отпущането на месечните обществени помощи ще бъде обвързано с линията на беднотия.  Промяната става допустима откакто служебното държавно управление утвърди измененията в правилника за използване на закона. Предвижда се разширение на  обсега на хората, подпомагани от страната, ще има и нарастване на размерите на помощите.
Промените плануват от 1 юни, че когато човек на месечно обществено подкрепяне стартира работа, той ще продължи да получава още три месеца и помощта от страната. Еднократната обществена помощ за покриване на изключително зародили потребности също ще е с нов размер. Сега тя се дефинира като петкратния размер на обезпечения най-малък приход, а от 1 юни тази помощ е до 3 пъти линията на беднотия. 
" Размер на помощта ще се усили малко повече от четири пъти - от 375 лв. на 1512 лв. ", изясни вицепремиерът Лазар Лазаров. 
За разлика от в този момент, след 1 юни от помощи няма да се лишават хора с деца, които не ги имунизират или те не посещават постоянно учебно заведение.
" Лицата да могат да употребяват обществени помощи, само че с сведен размер на помощта. Намалено е и количеството на публично потребния труд от 14 дни по четири часа на ден на 40 часа месечно ", сподели Лазаров. 
Подаването на заявки за разпределяне на обществена помощ ще може да се прави във всяка дирекция обществено подкрепяне по желание на човек.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР