От 1 юни Германия премахва правилото за 3G за влизане

...
От 1 юни Германия премахва правилото за 3G за влизане
Коментари Харесай

От 1 юни правилата за влизане в Германия са облекчени

От 1 юни Германия отстранява правилото за 3G за влизане в страната. Туристите към този момент няма да се нуждаят от документи, потвърждаващи техния коронавирусен статус. Здравният министър Карл Лаутербах сподели, че облекчаването на разпоредбите ще бъде в действие до края на лятото. Причината е намаляването на случаите на COVID-19.

Институтът Робърт Кох удостовери рухването на 7-дневната заболеваемост под 300. До края на август ще бъде спряно 3G правилото за влизане, което няма по какъв начин да не радва туристите. Няма да им се постанова да носят със себе си документи за имунизация, възобновяване или тестване или да ги отварят в приложение на телефоните си.

По-строги стандарти важат за тези, които идват от региони, " неподходящи " за вируса. Те би трябвало да преминат през наложителна 2-седмична изолираност в Германия, без значение дали са били имунизирани или са имали ковид.

Същото предписание ще бъде в действие от 1 юни до 31 август, даже в случай че е облекчено за други райони. Според Лаутербах хората, идващи от „ рискови “ региони за COVID-19, ще би трябвало да преминат под карантина. Държавите са разграничени на групи съгласно обстановката с covid, според от броя на откритите случаи на зараза.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР