От 1 юни действат нови правила в областта на социалното

...
От 1 юни действат нови правила в областта на социалното
Коментари Харесай

Четворно увеличение на еднократната помощ при инцидентни нужди влезе в сила

От 1 юни работят нови правила в региона на общественото подкрепяне, които плануват оптималният размер на еднократната помощ за случайно зародили потребности да се усили от  375 лева на до 1512 лева според от провалите и вредите. „ Средствата съставляват поддръжка за непосредствените потребности, които имат хората за покупка на храна, медикаменти, вода или дребна домакинска мебелировка. Те не са предопределени да покриват поправки или възстановителни действия “, посочи вицепремиерът и министър на труда и обществената поритика Лазар Лазаров в Народното събрание.

След идентифициране на нуждаещите се, помощта ще бъде отпусната по съответните правила. „ Процедурата за кандидатстването е облекчена. Колегите от Агенцията за обществено подкрепяне ще оказват помощ на нуждаещите се хора за попълването на съответните документи, с цел да окажем нужната поддръжка “, добави министърът на труда и обществената политика.

„ Екипите на Министерството на труда и обществената политика и Агенцията за обществено подкрепяне ще окажат нужната поддръжка за всеки, който е потърпевш от наводнението в Берковица. Заедно с кмета на общината ще организираме обходи по парцелите на хората, с цел да може да се разпознават тези, които са потърпевши при поройния дъжд в четвъртък “. Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР