От 1 юни Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ)

...
От 1 юни Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ)
Коментари Харесай

Започват засилени проверки по морето за качеството на храните

От 1 юни Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) започва засилени инспекции по отношение на настъпващия летен туристически сезон. Те ще се правят на териториите на областите Варна, Бургас и Добрич в обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, обекти с активност кетъринг, заведения за публично хранене, включително и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата „ all inclusive “ и др. 

Ще се следи за генезис и вярно предпазване на първични материали и храни, периоди на предпазване на храните, съблюдаване на условията за даване информацията за храните на потребителите, вярно етикетиране. 

Във връзка с противоепидемичната конюнктура инспекторите ще наблюдават с нараснало внимание дали са обезпечени подобаващи условия за измиване и стерилизация на работния инвентар, съоръжение и оборудванията за измиване и подсушаване на ръцете, уместно работно облекло и персонални защитни средства.

Стриктно ще се следи дали работещите в обектите за публично хранене лица имат постоянно заверени персонални здравни книжки. При нужда инспекторите на регионалните дирекции по сигурност на храните ще правят взаимни инспекции и с други органи като общините, КЗП, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и РЗИ. Проверките ще продължат до края на туристическия сезон. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР