От 1 юни 2022 г. се забранява движението на коне

...
От 1 юни 2022 г. се забранява движението на коне
Коментари Харесай

Каруците ще са забранени вече в цяла София от 1 юни

От 1 юни 2022 година се не разрешава придвижването на коне с каруци в цяла София. Това взеха решение на съвещанието си общинските съветници.

Към момента напредването с животинска двигателна сила е неразрешено единствено в центъра на столицата, напомня Darik News.

Регламентира се и контролът над нарушителите. Освен транспортното средство, краткотрайно ще се задържа и конят на нарушителите.

Животното ще бъде поемано от " Екоравновесие " до поискване от притежателя. За да си го получи назад обаче, нарушителят ще би трябвало да заплати разноските за отговорно бранене, развъждане и лекуване.

„ Екоравновесие “ ще би трябвало да се грижи за тези животни, а не да ставаме очевидци на безумни гледки, като връзването им пред районните ръководства. Някои стопани не се грижат добре за тези животни “, безапелационен беше ръководителят на транспортната комисия Карлос Контрера през октомври, когато транспортната комисия прегледа въпроса.

Теренът, който ще бъде препоръчан за подобен углавен паркинг, се намира в регион " Требич ", стана ясно тогава.

Идеята за основаването на углавен паркинг за коне в София датира от 2010 година Тогава от общината имаха желание да изискат публично от Министерство на вътрешните работи част от базата на " Гражданска отбрана " в село Железница, като терен за развъждане на бездомни коне, където да бъдат настанявани иззетите животни от нелегално преминаващите каруци.

Идеята тогава беше иззетите коне да бъдат настанявани на избраните терени за период до две седмици, в които притежателят им да заплати глобата и да потвърди, че животното е законно притежавано.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР