От 1 юни 2020 г. Регионална библиотека „Христо Ботев“ -

...
От 1 юни 2020 г. Регионална библиотека „Христо Ботев“ -
Коментари Харесай

Регионалната библиотека във Враца с нов режим на работа от 1 юни

От 1 юни 2020 година Регионална библиотека „ Христо Ботев “ - Враца позволява използването на автоматизирано читателско място в отдел „ Обща читалня “ и възвръща съботните наряди в отдел „ Заемна за дома “.
Новият режим на работа влиза в действие от понеделник - 1 юни. В читалнята ще може да се употребява единствено един от читателските компютри за времето от 1 астрономически час. След осъществяване на стерилизация, мястото може да бъде употребявано от идващия консуматор.
Отдел „ Заемна за дома “ още веднъж ще обслужва консуматори в събота. Първият ден от уикенда, в който библиотеката ще работи с читатели, е 6 юни, във времето от 9 до 14 часа.
Работата с консуматори ще се прави при строго съблюдаване на обществената отдалеченост и въведените противоепидемични ограничения.
В „ Заемна за дома “ ще се позволяват по двама читатели, „ Детски отдел “ и филиал в ж.к. „ Дъбника “ ще се позволява по един четец, а останалите ще би трябвало да изчакат реда си на разстояние не по-малко от 1.5 метра.
В „ Обща читалня “ могат да влизат до трима консуматори, а читателските места са ситуирани на разстояние от 2 метра. Времето, което може да бъде прекарано в помещението е до 1 час.
Отделите „ Краезнание” и „ Изкуство “ ще работят по поръчки, авансово изпратени на имейл: [email protected] Необходимата информация ще бъде предоставена на идващия работен ден в отдел „ Заемна за дома “.
Справочно-библиографски и информативен отдел ще обслужва отдалечено посредством питане на имейл: [email protected], фейсбук страницата: fb/libvratsa/ и телефон: 092/626170.
Опишете каква информация ще Ви бъде нужна и тематиката, за която се отнася. В къси периоди ще върнем на Вашия имейл сканираната информация, с която библиотеката разполага. Важно е да оставите Вашето име и телефон за връзка, с цел да се свържем с Вас при нужда.
Всички върнати книги подлежат на карантина от 72 часа.
В постройката и залите на библиотеката няма да бъдат допускани хора без маски.
В отделите, с изключение на „ Обща читалня”, не се позволява потреблението на читателските компютри.
Не се позволява потреблението на периодически издания.
В постройката на библиотеката не се позволява скупчване на хора на опашки и в групи на разстояние по-малко от 1.5 метра.
Библиотеката ще обслужва читатели в следното работно време:
За отделите „ Заемна за дома “, „ Детски отдел “ и „ Обща читалня “
понеделник – петък
от 9.00 до 18.00 ч.
*събота /„ Заемна за дома “/
от 9.00 до 14.00 ч.
За филиал в ж.к. „ Дъбника “
8.00 – 12.00 ч.
13.00 – 17.00 ч.
Ще Ви осведомяваме навреме за всяка смяна.
Останете с нас в:
Дигиталната ни библиотека: https://libvratsa.org/digitalna-biblioteka/;
Сайта: https://kartanavremeto-vratsa.org/;
Профилите ни в обществените мрежи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР