„От 1 юли всички всички пенсии ще бъдат повишени с

...
„От 1 юли всички всички пенсии ще бъдат повишени с
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Стремежът ни е с увеличението на пенсиите и доходите да компенсираме инфлацията

„ От 1 юли всички всички пенсии ще бъдат нараснали с 10%. Към тях ще се прибавят в този момент изплащаните добавки от 60 лева и самостоятелните изравнителни добавки за хората, чийто общ пенсионен приход през януари 2022 година е бил по-нисък по отношение на декември 2021 година “. Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков в изявление за предаването „ Неделя 150 “ на БНР.

Той увери, че след идното осъвременяване на 1 юли пенсиите няма да бъдат по-ниски от това, което хората са получавали преди този момент и добави, че отпуснатите по-назад във времето пенсии ще бъдат увеличени с по-голям % и ще се приближат до тези, които се отпускат сега.

Правителството прави всичко допустимо да поддържа хората и бизнеса в изискванията на висока инфлация. Стремежът ни е с увеличение на пенсиите и приходите да компенсираме инфлацията. Работим доста съществено и по тактика за приходите, добави министър Гьоков. Тя ще включва и механизъм за увеличение на минималната заплата, който да обвързва размера й с този на междинната заплата за страната.

" Мисля, че опциите на бюджета ще разрешат да продължи поддръжката за бизнеса поради високите цени на електрическата енергия ", сподели министър Гьоков. Той акцентира, че се спекулира с изказванията за липса на управническа стратегия на държавното управление и предвижда цялостен мандат на ръководещата четворна коалиция. Спазваме ли съдружното съглашение, тази коалиция ще има дълъг живот ", сподели министър Георги Гьоков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР