От 1 юли влизат в сила промени в доходите на

...
От 1 юли влизат в сила промени в доходите на
Коментари Харесай

Промени в доходите на домакинствата: Вижте какво влиза в сила от 1 юли

От 1 юли влизат в действие промени в приходите на част от семействата , само че и в разноските. От началото на идващия месец пенсиите ще бъдат увеличени с 12%.

В същото време обаче от тази дата се чака повишаване на тока с сред 4% и 5% - по предварителни планове. Увеличението на топлинната услуга пък се чака да е минимално - под 1%.

Заложеният недостиг е значим, тъй като това е един от икономическите индикатори, въз основа на които се правят оценка страните

Намалените ставки на Данък добавена стойност за природен газ и централно топлоснабдяване се усилват от 9% на 20%. Как обаче семействата одобряват измененията?

Милка Узунова споделя, че чаканото нарастване на пенсията е от дълго време „ изядено от инфлацията “. „ Разноските по жилището са доста - по парното, по тока. Много огромни са за един пенсионер с минимална пенсия това значи нищо “, изяснява дамата.

Задаващото се повишаване на тока ще я затрудни, макар че и сега пести. „ Пестя - не пущам пералня, пера на ръка. Ама пък вода се харчи, а и тя не е евтина. Така че… “, споделя още Милка.

Той посочи, че са непокътнати средствата по всички обществени стратегии и някои от тях са увеличени

Според енергийните специалисти към повишаването на тока ще се добави и нарастване на парното, макар че съгласно плановете на регулатора то би трябвало да е алегорично . „ Не мисля, че покачването ще е доста огромно. Според мен действително семействата не би трябвало да заплащат повече от 9% “, съобщи енергийният специалист Мартин Владимиров.

Икономистите пък регистрират, че инфлацията продължава да тормози семействата, тъй като въпреки и да забавя темповете си до 10% остава двуцифрено число.

Българска социалистическа партия постоянно е заявявало, че най-хубавата обществена политика е икономическият напредък, добави той

„ Ще е по-трудно изключително за тези семейства, които не са получили нарастване на приходите си през последните едвам две години. Тази индексация по Швейцарското предписание е забележителна - 12%, и нейната цел е да предотврати тези отрицателни резултати в резултат на самата инфлация т.е. може би ще се уравновесят най-малко за пенсионерите като резултат “, изясни икономистът Стоян Панчев.

„ За един пенсионер е доста скъпа храната. Като влезнеш в магазина, излизаш с едно нищо - единствено едно мляко и самун. Не смееш другото да си позволиш “, споделя Милка.

Социалният министър даде обещание пред bTV нарастване на пенсиите от юли

Очаква се регулатора да вземе дефинитивно решение за цените на тока и парното на следващия ден.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР