От 1 юли цената на електроенергията се вдига с минималните

...
От 1 юли цената на електроенергията се вдига с минималните
Коментари Харесай

Ако преди сте плащали 100 лв. за парно, сега ще плащате 121 лв.

От 1 юли цената на електрическата енергия се подвига с минималните 3% за бита. Цените на парното се усилват приблизително с 29%. С намаляването на Данък добавена стойност за парното ще паднат на 21%. Ако сте плащали 100 лева за парно, ще плащате 121 лева в този момент. Това съобщи ръководителят на КЕВР Станислав Тодоров при Цветанка Ризова в " Лице в лице “ по БТВ .

" Пазарите на газ са динамични. Дори съветският газ не е на цената, на която беше предишния месец. Цената се подвига заради суматохата и осъществените страхове на цяла Европа, че Путин стопира газоподаването към Европа. Проблемът не е на цена, а ще има ли газ “, сигнализира Тодоров.

  " В една газопреносна мрежа влиза всевъзможен газ, в това число газът, който влиза от страна на Турция, най-вероятно има полутечен ирански газ, съветски. Текат миксове. Не можем да изолираме дали газът е съветски, или азербайджански “.

" Русия употребява доставките за газ като оръжие Европейски Съюз да се съгласи на техните условия във връзка с войната в Украйна. Всички се опасяваха, че Русия няма спирачки да компрометира и качеството си на сигурен снабдител, с цел да реализира политическите си цели. Русия на международните пазари не се смята за сигурен снабдител от всяко едно държавно управление в Европа " `.

" `Европа се сплотява и се пробва да реши този проблем. На срещата с гръцкия регулатор през днешния ден направихме проекти за бъдещи полемики дали терминалите за полутечен газ в Гърция могат да покрият минимума на потреблението на двете страни. Газ в света има. Трудно е в толкоз къс период да се уточнят логистичните и комерсиалните връзки “, уточни Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР