От 1 юли Топлофикация София смята да поиска минимално поскъпване

...
От 1 юли Топлофикация София смята да поиска минимално поскъпване
Коментари Харесай

Топлофикация София ще поиска минимално поскъпване на услугите си от юли


От 1 юли " Топлофикация София " счита да изиска минимално повишаване на парното с 0,85 лева./мвтч. Това стана ясно при гласуването на бизнес проекта на сдружението от Столичния общински съвет. Според бизнес проекта на Топлофикация цената за мегаватчас би трябвало да се увеличи от 1 юли 2019 година В момента тя е 92.80 лева./мвтч, само че ще се усили до 93,65 лева./мвтч. Крайното решение дали това ще се случи несъмнено е на КЕВР.

Предложението за повишаването бе признато без диспути от Столичния общински съвет. Според специалистите " Топлофикация София " също по този начин възнамерява да влага 106 млн. лв. в свои планове и поправки през тази година. Вносители на бизнес проекта бяха заместник-председателят на СОС Николай Стойнев, ръководителят на комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне Валя Чилова и заместник-кметът Дончо Барбалов.

Промяна в цената на парното може да има още от началото на април в случай че КЕВР реши, че е нужна промяна.

Учудване буди фактът, че по време на разискването не е разискван въпроса със отговорностите на " Топлофикация София " към " Булгаргаз " и Българския енергиен холдинг. Те не престават да се усилват и към този момент доближават над 500 млн. лева общо за двете сдружения, като се изключи настоящите отговорности. Обяснения по какъв начин ще се възвърне финансово предприятието не бяха поискани и от енергийното ведомство и БЕХ. Именно холдингът е един от най-големите кредитори на столичното парно в последните години.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР