От 1 юли синята зона във Варна вече ще бъде

...
От 1 юли синята зона във Варна вече ще бъде
Коментари Харесай

От 1 юли синята зона във Варна ще е валидна и през почивните дни

От 1 юли синята зона във Варна към този момент ще бъде годна и през почивните дни, заяви през днешния ден пред публицисти Младен Иванов, шеф на общинското дружество „ Паркинги и синя зона “. Освен това разпоредбите за платено паркиране ще важат не до 19:00, а до 20:00 часа.

Подмяната на осведомителните табели в региона на синята зона стартира от 27 юни, добави Иванов. Той посочи, че поради новите правила във компанията ще бъдат назначени още към 20 чиновници . Очакванията са приходите от платено паркиране през почивните дни да доближат 2 милиона лв. за година.

Варненци и гостите на града към този момент ще имат опция да оставят колите си в зоната и целодневно. Това ще коства 16 лв., а заплащането ще е допустимо единствено посредством мобилно приложение. Иванов посочи, че софтуерът за новата услуга ще бъде подготвен най-късно до края на месец юли.

До края на годината ще стартира да работи и зелената зона във Варна. Иванов заяви, че следва да бъде разгласен търг за проектирането й, а по-късно ще започва рехабилитацията и очертаването на паркоместата в региона. В зелената зона колите могат да престояват до пет часа, а не до три като в синята.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР