От 1 юли поскъпват пратките, които идват у нас от

...
От 1 юли поскъпват пратките, които идват у нас от
Коментари Харесай

Поскъпват пратките, които пристигат у нас от страни извън ЕС

От 1 юли нарастват пратките, които идват у нас от страни отвън Европейския съюз, в това число Англия и Китай. Въвежда се по този начин наречения нов Данък добавена стойност пакет, който дава два нови режима, облекчаващи търговията с трети страни. Другото, което се трансформира, е, че отпада досегашният необлагаем най-малко от 30 лв. на пратка, т. е за всички колета до 150 евро към този момент ще се дължи Данък добавена стойност, изясни Вяра Генова от Агенция „ Митници “.

„ Вече ще се дължи Данък добавена стойност и на пратките до 30 лв.. Досега за колета до 30 лв. не се дължаха никакви налози, а за колета от 30 до 150 евро се дължеше единствено Данък добавена стойност, а над 150 евро – Данък добавена стойност и мито. Вече за всички колета до 150 евро от трети страни ще се дължи Данък добавена стойност в размер на 20 %. Новите режими, които се вкарват от 1 юли и ще работят в целият Европейски Съюз, при който Данък добавена стойност се събира още от онлайн магазина при самото извършване на покупки. Потребителите би трябвало да наблюдават информацията на уеб страниците, от които пазарят “.

Идеята е европейският бизнес и бизнесът от трети страни да бъдат равнопоставени, акцентира Вяра Генова от Агенция „ Митници “.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР