От 1 юли покупателната способност на пенсионерите ще се увеличи

...
От 1 юли покупателната способност на пенсионерите ще се увеличи
Коментари Харесай

От 1 юли покупателната способност на пенсионерите ще се увеличи, обеща министърът

От 1 юли покупателната дарба на пенсионерите ще се усили поради осъвременяването на пенсиите с рекордните 5.7%. Това пресметна пред Нова телевизия министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

През предходната година нарастването беше с 3.8%, а през тази е доста по-високо, сподели министърът като напомни, че нарастването се дефинира по формула, която включва половината от прогнозната инфлация за годината и половината от покачването на осигурителния приход. През тази година предстоящата инфлация е 3%, което значи, че покачването компенсира изцяло изгубената покупателна дарба и действително додава, разяснява той с ангажимента, че в безспорни стойности покачването може да наподобява незадоволително.

Минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст ще нарасне от 207.6 лева на 219.43 лева, а междинната, която е 360 лева, ще се усили с 23-24 лева

От 1 юли 41 хиляди души, до момента ограничавани от тавана, ще получат пенсиите си в действителния им размер, сподели Петков. Причината е, че таванът на пенсиите се подвига от 910 лева на 1200 лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР