От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 12%, заяви

...
От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 12%, заяви
Коментари Харесай

От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 12%

От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 12%, съобщи министър председателят Николай Денков. Това ще се случи при бюджет с 3% недостиг и опазване на обществените заплащания. По думите му кабинетът и президентът би трябвало да работят дружно въпреки да повтори, че освобождението на всички заместник-министри от служебния кабинет е бойкот.

Вижте още в директното включване на Александър Марков.
Николай Денков разгласи нарастването на пенсиите, обезпечени са и обществените заплащания Мария Габриел съобщи, че правилото на това държавно управление е разговор с Денков Премиерът разяснява и назначението на Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите
Парите за нарастването на пенсиите, без да се подвигат налозите, ще дойдат от по-добра събираемост и увеличени доходи, изясни Николай Денков.

И тук идва ролята на Румен Спецов, който, по думите на Николай Денков, има тежката задача: Именно да усили събираемостта.

Премиерът уточни още, че ще работи с президента Румен Радев и с парламентарно показаните партии, въпреки да призна, че министерствата работят мъчно поради освобождението на заместник-министрите

Парите за пенсиите ще дойдат от повече доходи, събираемост и отсрочване на някои финансови разноски, изясни министър председателят Николай Денков.

" Гарантираме, че ще има нарастване на пенсиите. Гарантираме, че обществените заплащания, които бяха планувани в бюджета, показан от служебния кабинет, ще бъдат непокътнати, тъй че запасите са на други места ", съобщи Николай Денков, министър-председател.

Денков подсигурява, че налози няма да бъдат увеличавани. И има високи упования към новия остарял шеф на Национална агенция за приходите - Румен Спецов.

" В случая с Румен Спецов той има доста тежка задача - да усили приходите по отношение на това, което виждаме от началото на годината, и в случай че се оправя с тази задача, няма да има причина да бъде сменян. Напротив хора като него, които са посочили, че могат да работят, би трябвало да бъдат подкрепяни ", добави министър председателят Николай Денков.

Премиерът ще работи с президента, както изисква Конституцията, и съобщи, че се надява на същото от другата страна.

" Това, което знам аз, е, че институциите би трябвало да си извършват отговорностите, с цел да може България в края на краищата да има работещо държавно управление, което да си свърши работата ", съобщи Николай Денков.

" Уважавам президентската институция и считам, че в връзките с президентската институция има потребност от успокоение. Това, което чакат през днешния ден българските жители, е да работят институциите ", добави СХ: Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи.

Кабинетът започва мъчно работа поради освобождението на заместник-министрите от служебния кабинет, изясни Денков.

" Тази дума използвах няколко пъти. Винаги ще я употребявам. Очевиден бойкот ", разяснява Николай Денков.

След правенето на бюджета и управническата стратегия ще стартира и проверка на служебния кабинет. Вече са открити проблеми в енергетиката и земеделието, съобщи министър председателят.

Той отхвърли да има квотно систематизиране на заместник-министри от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и изясни разпределението на организациите сред него и Мария Габриел в съответствие 13 към 4.

" Буквално извадихме листата, аз помолих госпожа Габриел да види кои от организациите са по-близки до нея, да избера тези, които желае, и аз ще поема всички останали ", съобщи министър председателят.

За правосъдната промяна Денков съобщи пред БНР, че се надгражда над импортираните законопроекти от Крум Зарков.

" Това, че се засилва прокуратурата, от една страна, е добре. Но въпросът е дали това активизиране в края на краищата ще докара до неоправдателни присъди на тези, които са отговорни, или просто вадим делата, които са стояли на трупчета, единствено и единствено да активизираме ", съобщи Николай Денков.

По думите му от първите дни на кабинета е задействана " фабрика за неистини ".

" Категорично в никакъв случай по никакъв метод не е обсъждано изпращането на войски и мога да го кажа, до момента в който аз съм министър-председател, няма и да има такова разискване. Ние няма да пращаме войски в Украйна ", сподели Николай Денков.

И министър председателят Денков, и вицепремиерът Мария Габриел обявиха, че все още не се разискват кандидатури за еврокомисар от България.

" Принципът на това държавно управление е в разговор с министър-председателя Денков. Най-напред да обрисуваме рамката и да я изпълваме със наличие, тъй че с дано още малко самообладание да обсъдим двамата и намерим метода, който е верният, а точно да бъде излъчена кандидатура, която ще отрази доста ясна позиция на България ", сподели още Мария Габриел.

България към момента чака писмо от Европейската комисия, след което държавното управление ще стартира разискването на възможни кандидатури.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР