От 1 юли пенсиите се увеличиха с 12%. Пенсионерите обаче

...
От 1 юли пенсиите се увеличиха с 12%. Пенсионерите обаче
Коментари Харесай

Пенсионерка: Това увеличение на пенсиите инфлацията отдавна го изяде

От 1 юли пенсиите се усилиха с 12%. Пенсионерите обаче настояват, че това нарастване от дълго време е " изядено " от инфлацията. 

Тодорка Митова, пенсионер и икономист, споделя пред Народоосвободителна въстаническа армия, че не се радва възторжено на нарастването на пенсиите. „ Първо излъгаха, тъй като споделиха, че ще бъде 12,6%. Тези 0,6% ги икономисаха ”, разяснява тя.

Към тях прибавя повишаването на тока с 4,4 на 100 и по тази причина сметките ѝ сочат, че нарастването на пенсиите е закъсняло. „ Всички тези 12%, които ги дават, до момента към този момент инфлацията ги е изяла тотално ”, изяснява пенсионерката.

Въпреки че нейната пенсия и тази на мъжа ѝ не са дребни на фона на минималната, фамилията непрестанно търси способи да балансира бюджета. Те се преместили от столицата във врачанско село, употребяват газ, купуват мляко от съседи, садят зеленчуци и наблюдават промоциите.

На Тодорка, като умел икономист, ѝ е мъчно да направи сметка за нарастването, което ще получат хората с минимална пенсия. Тя не проумява и по какъв начин ще се оправят тези със обществена пенсия, които с 12% растеж ще получават към този момент 276,64 лева „ С тези 29 лева добавка към пенсията за един месец не може да се купи и по един самун ”, пресмята тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР