От 1 юли до момента служители на приходната агенция в

От 1 юли до момента служители на приходната агенция в ...

НАП Варна: Сезонът върви добре, отчитаме ръст от 100 млн.лв..


От 1 юли до момента служители на приходната агенция в морската столица са извършили 2000 проверки на търговски обекти и заведения. Констатирани са 80 нарушения. В акциите са се включили служители на Главна дирекция "Фискален контрол", които са проверявали автомобилите, минаващи през всички КПП-та, за да зареждат търговските обекти по Крайбрежната алея и курортите. 

Доставените стоки с проверените автомобили са били на стойност 2 800 000 лв. 

"Общата констатация на НАП-Варна, е че няма проблеми с приходната част и сезонът върви добре. Отчитаме 100 млн.лв. ръст . Част от това се дължи и на това, че бяха увеличени минималните работни заплати. Хората вече си плащат данъците, укриването на приходи и кокушкарските истории останаха сякаш в миналото", коментираха от дирекцията. 

От там допълниха, че във Варна активните проверки вече имат дисциплиниращ ефект, но все още по Южното черноморие имало сериозн ипроблеми с търговците. 

От НАП-Варна споделиха с депутата Валери Семеонов, който присъства на срещата в Областна администрация Варна, идеята да бъде наложен патентен данък на собствениците на павилиони и сергии. От приходната агенция смятат, че това се налага, тъй като се отделя голям ресурс за проверки именно на тези обекти. 

Според Валери Семонов до такава мярка не би следвало да се прибягва, но предстои да бъде променен режима за поставянето на преместваемите обекти, като контролът ще бъде поверен вече на РДНСК.

Източник: varna24.bg