От 1 юли 2017 г. заявлението за отпускане на парично

...
От 1 юли 2017 г. заявлението за отпускане на парично
Коментари Харесай

Искания за обезщетения за безработица ще се подават онлайн от 1 юли

От 1 юли 2017 година заявката за разпределяне на парично обезщетение за безработица може да се подава и по електронен път, заяви Националният застрахователен институт (НОИ).

Това ще става посредством уеб страницата на институцията (www.noi.bg) с дипломиран електронен автограф или личен идентификационен код (ПИК) на подателя, публикуван от Национален осигурителен институт. Безработният би трябвало да приложи като атачмънт акта за преустановяване на правното отношение.

След 30 юни Национален осигурителен институт няма да изисква документи, удостоверяващи застрахователен стаж за безработица, защото данните за времето след 31.12.2001 година ще се извличат от осведомителната система на Национален осигурителен институт.

В новия пример на заявката безработният би трябвало да уточни един от трите вероятни метода за приемане на документите, които Национален осигурителен институт издава по отношение на желаното обезщетение. С оглед отбрана на персоналните данни приемането им по електронен път на посочен електронен адрес е допустимо, единствено в случай че лицето има дипломиран електронен автограф или личен идентификационен код. В тези случаи документите се считат за връчени с изтеглянето им.

Новият пример на заявката за разпределяне на парично обезщетение за безработица е оповестено на интернет страницата на Национален осигурителен институт (www.nssi.bg), в рубриката " За потребителя " / " Формуляри " / " Формуляри и мостри за безработица ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР