От 1 януари за 1,60 лева ще можете вече да

...
От 1 януари за 1,60 лева ще можете вече да
Коментари Харесай

Димитър Дилчев:Дългосрочните превозни документи остават най-удобни и изгодни

От 1 януари за 1,60 лв. ще можете към този момент да ползвате повече градски превоз. С билет 30+ може да трансферирате колкото желаете транспортни средства, като в последното може да завършите вашето пътешестване до дестинацията. Това сподели шефът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Билет 60+ ще коства 2,20 лв.. Безконтактните заплащания също стават 30+. „ Колкото и да ползвате вашата банкова карта денем, в края ще бъдете тарифирани единствено 4 лв., колкото е цената на дневната карта, т.е. в случай че надхвърляте четирите лв. в единични билети, в края на деня ще бъдете таксувани единствено като дневна карта ", разясни Дилчев.

Дългосрочните транспортни документи остават най-удобни и преференциални.

80% от пътуванията на столичани са в границите на 30 минути, демонстрират изчисленията на работната група по въвеждането на билета за време.

Хартиените билети престават да се продават на касите на ЦГМ. От 1 януари до 1 март подобен може да бъде закупен против 2 лв. от лидера на транспортното средство. Закупените билети на стойност 1,60 лв. могат да се употребяват до 1 март, след което перфораторите ще станат непотребни в столичния градски превоз.

От 1 януари валидирането на всички документи в транспортните средства е наложително. Контрольорите ще бъдат с боди камери и инспекциите ще бъдат документирани. „ Целта е хората да стартират да работят по-спокойно, чака се напрежението, което се основава, да намалее. Надяваме се с времето случаите да стават по-малко ", добави Дилчев.

Глобата за неточен пасажер се подвига на 40 лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР