От 1 януари влезе официално влезе в сила първият в

...
От 1 януари влезе официално влезе в сила първият в
Коментари Харесай

В Китай влезе в сила първият Закон за електронната търговия

От 1 януари влезе публично влезе в действие първият в Китай Закон за електронната търговия, чиято цел е да контролира сферата, която в последните години се развива извънредно бурно, и отбрани по-добре ползите на елементарните консуматори, като изключително място е отделено на събирането, съхраняването и потреблението на персонална информация, оповестява bulgarian.cri.cn.

Със закона се не разрешава на уеб страниците за електронна търговия да лимитират резултатите от търсенето на своите консуматори до рекомендации, основани само на персоналната информация за тях, в това число предходни покупки. В същото време, в случай че консуматор изиска неговите данни да бъдат налични, поправени или изтрити от уеб страницата, това би трябвало да става без отсрочване и закъснение. Според Уан Дзиен, шеф на Центъра за проучване на трансграничната електронна търговия към Университета за интернационален бизнес и стопанска система в Пекин, тази режисура в закона е сходна на „ правото да бъдеш пропуснат " в Общите правила за отбрана на данните (GDPR) на Европейския съюз.

„ В отговор на терзанията от страна на обществото, китайският Закон за електронната търговия, планува персонални данни да бъдат изтривани неотложно, ако те не са нужни повече за тяхната първична цел или са употребявани не по предопределение без категорично позволение ", изяснява и Фън Сяопън, сътрудник в консултантската компания King & Wood Mallesons.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР