От 1 януари ще бъдат увеличени възнагражденията на всички, работещи

...
От 1 януари ще бъдат увеличени възнагражденията на всички, работещи
Коментари Харесай

Министър Ангелов с извънредни новини, свързани с кризата с COVID

От 1 януари ще бъдат увеличени възнагражденията на всички, работещи в българското опазване на здравето. Това сподели министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов на брифинг в Бургас.

По-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов съобщи, че ще вдигнат заплатите на лекарите с 600 лв., на сестрите с 360 лв..

По думите му решението е взето на Министерски съвет, а нарастването ще важи за всички лекари, медицински сестри и санитари в болничната здравна помощ, самостоятелност от нейната благосъстоятелност - държавна, общинска или частна.

" От 1 януари всеки един доктор в България, подвластно в коя болница работи, ще получи към заплатата си 600 лв., всяка сестра ще получи към заплатата си 360 лв., а всеки санитар - 120 лв.. Това е в границите на идната година - от 1 януари до края на годината.

Допълнително заплащане ще получат действително 18 хиляди сестри, 20 хиляди лекари, 12 хиляди санитари ", съобщи министър Ангелов.

Той добави, че общата сума, която ще бъде отделена за тези хонорари, за цялата година възлиза на 237 милиона лв..

Здравният министър успокои, че обстановката към коронавирус рецесията в страната е овладяна, като съответно уточни, че в казусът в Бургас - градът, с един от най-вече сигнали за връщани пациенти и липса на свободни места в лечебните заведения, е решен.

" От на следващия ден ще бъдат разкрити още 50 кревати за пациенти с ковид, заработва и единната осведомителна система, която демонстрира къде в бургаските лечебни заведения има свободни кревати в коронавирус отделенията ", сподели още той.

Той отхвърли нападките на президента Румен Радев, че обстановката към ковид била изтървана. Здравният министър посочи, че се работи непрекъснато, и даде за образец инфекциозната болница в Бургас.

По-рано през днешния ден министър председателят Борисов също скочи остро на Радев поради ген. Мутафчийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР