От 1 януари Комисията за енергийно и водно регулиране иска

...
От 1 януари Комисията за енергийно и водно регулиране иска
Коментари Харесай

Общини в Монтанско против искането на КЕВР за поскъпване на водата

От 1 януари Комисията за енергийно и водно контролиране желае нарастване на цената на водата в област Монтана на база обществената търпимост и нарасналите цени на електрическата енергия. Четири общини в района не са съгласни и са изпратили негативно мнение до ВиК асоциацията в Монтана, където членуват 10 общини.

" Това, което се чака - да стане над 3,50 лв., което е непостижимо за локалното население, което главно е възрастно и се устоя от пенсиите, които взима. Водата в общината е най-вече повърхностна и доста постоянно след дъждове имаме съществени проблеми, че тече замътнена по чешмите ", разяснява Нина Петкова, кмет на община Георги Дамяново.

Общините Вършец и Медковец също не са съгласни с плануваното нарастване. Съгласно направения бизнес проект на ВиК - Монтана желаната цена за кубик вода от идната година е 4.34 лв. за град Монтана. КЕВР упорства тя да стане 4.95 лева В Георги Дамяново са подготвени да излязат на митинг против готвеното нарастване на водата.

" Те са подготвени на протестни дейности и аз, съотвено, дружно с кметовете на общината ще застанем до хората ", сподели още кметицата на Георги Дамяново.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР