От 1 януари доставките на ваксини срещу Covid-19 да се

...
От 1 януари доставките на ваксини срещу Covid-19 да се
Коментари Харесай

Нулево ДДС за доставките на ваксини срещу Covid предлага ГЕРБ

От 1 януари доставките на ваксини против Covid-19 да се таксуват с нулева Данък добавена стойност ставка, оферират от ГЕРБ. Поредните законови промени в Закона за налога върху добавената стойност са импортирани в петък от група депутати от ръководещата партия.

Те плануват преференциалната нулева Данък добавена стойност ставка за имунизациите против ковид да важи до края на 2022 година Премиерът Бойко Борисов разгласи по-рано, че имунизацията против Covid-19 ще бъде безвъзмездна и доброволна за всички. Депутатите от ГЕРБ оферират да бъде нулев и данъкът за медицински произведения за инвитро процедури, свързани с ковид, по-конкретно комплекти за тестване, съобщи БНР.

Това са следващите промени в Закона за Данък добавена стойност тази година, като към момента не е преодоляно и ветото, наложено от президента Румен Радев поради измененията през този закон в режима на бързите заеми. Въпреки че със закона за бюджета за следващата година бе направена промяна върху двойното оскъпяване на главницата при просрочие, остана неизясненост към правните измерения на проблема.

Над 100 млн. лева в допълнение за опазване на здравето изхарчени единствено за месец

Само този месец са изхарчени над 100 млн. лева в допълнение за опазване на здравето, съобщи министър председателят Бойко Борисов, който дружно с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на стопанската система Лъчезар Борисов посети в неделя дружество за произвеждане на машинни елементи и роботи в Пловдив.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР