От 1 януари 2024 г. Нидерландия слага ред с нова

...
От 1 януари 2024 г. Нидерландия слага ред с нова
Коментари Харесай

"Никой не иска разсеяни ученици“: Нидерландия с национална забрана за телефоните в клас

От 1 януари 2024 година Нидерландия поставя ред с нова просветителна разпоредба, която не разрешава мобилни телефони, таблети и смарт часовници в класната стая.

Единственото изключение ще бъде за деца със смарт часовници, които имат медицински аргументи.

След влизането в действие от идната година, наредбата ще има 6-месечен гратисен интервал, с цел да се реши нейната успеваемост и дали ще са нужни още ограничения. На този стадий това е единствено разпоредба, само че може да се трансформира в закон, признат от Народното събрание, прецизират от министерството, представени от БГНЕС.

Целта - възстановяване на настроените и благосъстоянието на посетителите

Училища и родители от дълго време разискват мярката и дебатите са приключили с сключване на съглашение. 30% от учебните заведения към този момент са стегнали ограниченията през последните месеци, разяснява пред публичната медия NOS Хенк Хагоорт от учебната организация VO-raad.

" Никой не желае разсеяни възпитаници в класната стая и по тази причина мобилните телефони би трябвало да се употребяват единствено в тези моменти, когато това е от изгода за урока и оказва помощ на учителя “, споделя той.

Студентският съюз счита, че мобилният телефон е станал незаместим за учениците, само че също поддържа директивата, защото е контрактувано, че мобилният телефон може да се употребява за просветителни цели.

Брюксел също изиска от работещите в европейските институции да деинсталират приложението

Фондация " Родители и обучение " вижда директивата като поддръжка за родителите.

" Трудно е за родителите да създадат нещо сходно сами, да кажат „ не можеш да използваш телефона си, даже приятелите ти да могат ". Доволни сме от решението ", разяснява Лобке Вламинг, шеф на фондацията.

Образователният профсъюз AOb е провел изследване измежду учителите по-рано тази година.

" Никога не съм виждал анкета, попълнена толкоз бързо ", показва членът на борда Джелмър Евърс. Най-малко 73% от членовете на междинните учебни заведения желаят национална възбрана на мобилните телефони в класната стая.

Целта - да се усъвършенства концентрацията на децата и сериозният им дух

В началното обучение 54% поддържат възбраната на мобилните телефони. Разговорите са в начална фаза и към момента не е ясно дали ще се стигне до групово съглашение. През есента ще стане ясно дали и най-малките ще останат без телефона си, до момента в който учителят преподава. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР