От 1 януари 2024 г. над 250 дружества от Варна

...
От 1 януари 2024 г. над 250 дружества от Варна
Коментари Харесай

Над 250 дружества от Варна попадат в обхвата на новата структура в НАП

От 1 януари 2024 година над 250 сдружения от Варна бяха известени посредством писма от приходната организация, че попаднат в обсега на основаната в Национална агенция за приходите нова териториална дирекция " Средни данъкоплатци и осигурители “ (ТД на Национална агенция за приходите СДО) с народен обсег.

Целта на смяната е да се обезпечи фокус върху лицата, които имат значителен дял за приходите в бюджета, както и прекосяване от следващ към настоящ надзор. С новосъздадената конструкция се подсигурява умело обслужване, качествени професионални съвещания и възобновяване на дължимите от фиска налози в оптимално къси периоди, което ще понижи административната тежест за бизнеса и ще подтиква доброволното осъществяване на данъчните и осигурителните отговорности. Пререгистрацията на компаниите в новата териториална дирекция, както и включването на нови сдружения, които дават отговор на изискванията, става служебно.

Вписаните като междинни данъкоплатци и осигурители са сдружения, които са платили през 2022 година над 1,5 млн. лева налози и осигуровки, след приспадане на възобновените през годината суми или сдружения, чиито чисти доходи от продажби са повече от 15 млн. лева Условието е посочените суми да не са от еднократни покупко-продажби или предписание с имущество.

Адресът на Търговско дружество на Национална агенция за приходите СДО, която е с народен обсег, е в гр. София, ул. " Шести септември " № 10.

Повече информация може да бъде получена от Информационния център на Национална агенция за приходите на телефон: 0700 18 700, както и на имейл: [email protected], а на формалната страница на Национална агенция за приходите могат да бъдат открити критериите за регистрация в Търговско дружество на Национална агенция за приходите СДО в оповестената Заповед № З-ЦУ-2660 от 21.12.2023 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР