От 1 януари 2023 г. влизат в сила нови превозни

...
От 1 януари 2023 г. влизат в сила нови превозни
Коментари Харесай

Как ще пътуват софиянци с градския транспорт от 1 януари?

От 1 януари 2023 година влизат в действие нови транспортни документи в Столичния градски превоз, по този начин наречените електронни билети за прехвърляне. За 1 лев и 60 стотинки ще можа да се пътува с билет " 30+ ". За 2 лв. и 20 стотинки ще може да се пътува за " 60+ " минути.

Отпада месечната карта за една линия.

Хартиен билет може да се купува от лидера на транспортното средство, само че ще коства 2 лв.. Ако не валидирате билета или картата си за пътешестване, подлежите на санкция в размер на 3 лв., осведоми шефът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев:

„ На същата цена от 1.60 лева, както е до момента, ние ще можем да употребяваме повече градски превоз. Искам да подчертая, че това са електронни билети. Нормалната пластика, която всички познаваме на цена от 3 лева и ултра лайт на цена от 0,80 ст, на която може да зареждате вашите билети за 30 или за 60 минути с опция за прехвърляне. Остава опция в метрото да ползвате и досегашният нормален книжен билет за 1,60 лева, само че той ще ви дава право, както до момента, единствено на едно пътешестване и единствено в метрото. Всеки, който е закупил книжен билет към днешна дата, има право да го употребява до 1 март, тъй че уповавам се на едно гладко, последователно прекосяване към новите електронни билети с прехвърляне, които несъмнено са много по-изгодни за всеки, който е решил да пътува случайно “.

Годишната карта за всички линии на столичния градски превоз резервира цената си от 365 лв..

Дебитната карта също се трансформира в билет за прехвърляне, припомня БНР.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР