От 1 януари 2022 г. Беларус въвежда за срок от

...
От 1 януари 2022 г. Беларус въвежда за срок от
Коментари Харесай

Ответните санкции на Минск - ембарго на западни стоки

От 1 януари 2022 година Беларус вкарва за период от половин година продоволствено ембарго за страните, които са наложили наказания против нея, заяви " Новости ".

Ще бъдат прекратен вносът на товари от страни от Европейския съюз, Съединени американски щати, Канада, Норвегия, Албания, Исландия, РСМ, Англия и Северна Ирландия, Черна гора, Швейцария. Страните са изброени в разпореждане на държавното управление, оповестено на правния интернет портал на републиката.

За деветте месеца на 2021 година Беларус е внесъл товари и артикули на стойност повече от 530 милиона $ . Постановлението ще се прекрати, като ответна реакция дейностите на страните, които организират " дискриминационна политика и реализират недружелюбни дейности " във връзка с Минск, написа в текста.
 Лукашенко: Западът ще употребява мигрантите против Беларус при спор сред Русия и Украйна
Лукашенко: Западът ще употребява мигрантите против Беларус при спор сред Русия и Украйна

Мигрантите щели да бъдат прийом за въздържане на на беларуската войска

В листата от неразрешените за импорт товари и артикули ще попаднат живите прасета, месо от наедрял рогат добитък и прасета, салами, субпродукти, сол, сладкарски произведения, мляко, орехи, плодове и други

Ембаргото не касае артикули за персонална приложимост , детски храни и някои други позиции от сериозен импорт.

Припомняме, в неделя министър председателят Роман Головченко предизвести, че такива наказания ще бъдат наложени, като ги дефинира за отговор на глобите на Запада,

Европейският съюз наложи петия пакет от наказания по отношение на Беларус на 2 декември. Санкциите. Министерството на финансите на Съединени американски щати също по този начин наложи ограничавания върху държавните дългови бумаги на Беларус. Обединеното кралство и Канада също оповестиха спомагателни наказания против Беларус, които се постановат поредно и от години.

Освен това 20 физически лица, 12 юридически лица и три самолета бяха оставени в листата по отношение на миграционната рецесия и в светлината на изказванията за угнетяване на гражданските свободи.
 Страните членки на Европейски Съюз договориха още наказания против Беларус
Страните членки на Европейски Съюз договориха още наказания против Беларус

Добавят 28 лица, органи и компании към санкционния списък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР