От 1 януари 2020 г. до настоящия момент в компетентните

...
От 1 януари 2020 г. до настоящия момент в компетентните
Коментари Харесай

65 производства за незаконен добив и извозване на подземни богатства в последните 3 г.

От 1 януари 2020 година до сегашния миг в способените структури на Министерството на вътрешните работи са формирани 51 преписки и водени 65 досъдебни производства, касаещи противозаконен рандеман и транспортиране на подземни благосъстояния.

Това декларира служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на депутатски въпрос, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Демерджиев прецизира, че по отношение на водените следствия са конфискувани общо 85 броя тежка строителна техника, включително 29 товарни автомобила, 24 багера, 12 товарни автомобила, преправени на мобилни пресевни и промивни съоръжения, 5 булдозера, 3 верижни машини с двойно весло, 2 челни товарача, 2 шнаперни съоръжения с поточна линия и транспортни ленти, 2 ремаркета за товарни коли, 2 МПС, едно самоходно шаси, дъмпер, трактор и фадрома. По думите му огромна част от конфискуваната техника е върната на притежателите след предписание от органите на правосъдната власт.

Служебният силов министър показва, че с оглед предварителна защита и противопоставяне на закононарушенията и нарушаванията, свързани с противозаконен рандеман на подземни благосъстояния, се провеждат и организират взаимни срещи с представители на Министерството на енергетиката, кметове на общини и концесионери, за навреме приемане на изпреварваща информация. На срещите се разискват открити проблеми и се подхващат ограничения за ограничение на противозаконния рандеман на подземни благосъстояния. Той добавя, че от време на време се организират работни срещи с представители на прокуратурата, с оглед разискване на зародили въпроси в процеса на работата и приемане на спомагателни инструкции за обективно и тъкмо осъществяване на предоставените инспекции по преписки и сигнали. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР