От 1 януари 2018 г. ще плащаме такса от около

...
От 1 януари 2018 г. ще плащаме такса от около
Коментари Харесай

Сърбия въвежда такса за пътя към Ниш

От 1 януари 2018 година ще плащаме такса от към 1,60 евро за прекосяването с лека кола по автомагистралата Димитровград - Ниш.

Сърбия вкарва "отворена система " за заплащане на пътни такси за колите, преминаващи по новооткрития сектор на автомагистралата сред градовете Димитровград и Ниш, оповестиха от пресслужбата на Министерството на външните работи.

На посетители на съседите - запознайте се с Белград

Таксата ще бъде заплащана единствено от колите, идващи от България и пътуващи към Ниш, както и в противоположна посока.

Таксата за леки коли в една посока ще бъде 190 сръбски динара (около 1.60 евро). Микробусите ще заплащат 280 динара (около 2.40 евро), рейсовете - 500 динара (4.70 евро), а товарните коли - по 1120 динара (около 9.50 евро).

Този метод на заплащане ще продължи до цялостното довеждане докрай на южното и източното отклонение на Коридор 10, когато ще се вкара "затворена система " на заплащане. Таксите може да се платят в брой в левове и в евро, както и с банкова карта.

От Министерство на външните работи припомнят на пътуващите през Сърбия по време на коледните и новогодишни празници, че трафикът от Западна Европа към България по това време е натоварен.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР