От 1 януари 2018 г. ще бъдат увеличени заплатите в

...
От 1 януари 2018 г. ще бъдат увеличени заплатите в
Коментари Харесай

От 1 януари ще бъдат увеличени заплатите в армията

От 1 януари 2018 година ще бъдат увеличени заплатите в армията, сподели през днешния ден във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов, представен от Българска телеграфна агенция. Той беше посетител на церемониален обред по полагане на военна клетва на курсанти от Висшето военноморско учебно заведение в града.

По думите му възнагражденията на военнослужещите няма да бъдат увеличени еднообразно. Повече пари ще бъдат ориентирани към бойните поделения и хората на терен - бойци, сержанти, младши офицерски състав.

За концепцията за създаване на военноморска база на НАТО в България министърът уточни, че пред сходен план има разнообразни пречки, в това число интернационалните правила за прекосяване на кораби през проливите и престоят им в акваторията на Черно море. България би трябвало да разчита преди всичко на личния си флот и по тази причина е належащо той да е оптимално гарантиран, уточни Каракачанов.

Тази седмица Народното събрание одобри отчета за положението на защитата за 2016 година, в който е записано, че дилемите на въоръжените сили се осъществят " с редица усложнения, свързани със систематичния финансов дефицит, възходящия недокомплект от персонален състав и неприятното положение на остарялото въоръжение и бойна техника ".
Докладът планува ограничения за повишение на парите за защита в бюджета и повишение на заплатите на военните, само че без съответни планове.

До края на октомври държавното управление би трябвало да внесе в Народното събрание проектобюджета за 2018 година, от който ще се разбере по какъв начин са подплатени финансово тези планове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР