От 1 януари 2018 г. ще бъдат увеличени заплатите в

...
От 1 януари 2018 г. ще бъдат увеличени заплатите в
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в армията от 1 януари

От 1 януари 2018 година ще бъдат увеличени заплатите в армията, сподели през днешния ден във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов, който бе посетител на церемониален обред по полагане на военна клетва на курсанти от Висшето военноморско учебно заведение в града.

Възнагражденията на военнослужещите няма да бъдат увеличени еднообразно. Повечето пари ще бъдат ориентирани към бойните поделения и хората на терен, а точно - бойци, сержанти, младши офицерски състав, посочи Каракачанов.

Министърът добави, че при идното пазаруване на нова бойна техника за потребностите на военновъздушните и военноморските сили всичко ще бъде направено оптимално транспарантно. Това, което е станало при предходните покупко-продажби, е срам, тъй като се оказа, че ние сами, по наше предпочитание, сме завишавали цените с десетки милиони евро, съобщи Каракачанов.

За концепцията за създаване на военноморска база на НАТО в България министърът уточни, че пред сходен план има разнообразни пречки, в това число интернационалните правила за прекосяване на кораби през проливите и престоят им в акваторията на Черно море. България би трябвало да разчита преди всичко на личния си флот и по тази причина е належащо той да е оптимално гарантиран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР