От 1-ви юли т.г. Уганда събира ежедневен данък за ползване

...
От 1-ви юли т.г. Уганда събира ежедневен данък за ползване
Коментари Харесай

Уганда въведе дневен данък за ползване на Интернет услуги

От 1-ви юли т.г. Уганда събира всекидневен налог за прилагане на някои интернет услуги, оповестява Reuters. Президентът на страната Йовери Мусевени стои зад концепцията с аргумента, че обществените мрежи се употребяват за неистини.

Екологичен потенциал ще гласоподава Директивата по отношение на авторското право в интернет

Европа дава подтик на онлайн пазара

Данъкът е в размер на 200 шилинга или 5 американски цента за всеки ден, в който услуги като Фейсбук, Twitter, Гугъл Hangouts, YouTube, WhatsApp, Skype, Yahoo Messenger и така нататък са били употребявани. Сумата не наподобява огромна, само че в действителност е 20% от междинната цена на проектите за мобилен интернет. Тя се начислява към месечната сметка.

Фейсбук споделяла персонални данни с 61 други компании

Зукърбърг в Екологичен потенциал: Извинявам се, не направихме задоволително

Според Мусевени обществените мрежи са "лукс за тези, които се забавляват или тези, които имат неприятни планове. Това са задоволителни морални аргументи да се поддържа този налог ". Според президента на страната потребителите на обществени мрежи в Уганда "безкрайно подаряват пари на задгранични телефонни компании посредством чат и даже посредством неистини ".

Очаквано, данъкът не среща особена поддръжка измежду потребителите. "Данъкът е безспорна засегнатост за жителите на Уганда... Ние към този момент плащаме за абонаментните проекти, в които има включен налог, за какво би трябвало още веднъж да плащаме на държавното управление за достъп до тези платформи ", разяснява Дикенс Камугиша, служащ в благотворителния бранш.

Съдът на Европейски Съюз отбрани свободното слагане на хиперлинкове

Социалните мрежи ще се борят с пристрастяването

По-рано тази седмица и организацията "Амнести Интернешънъл " прикани държавното управление да анулира налога. Според организацията действителната цел на налога не е повишение на приходите, а смазване на другите възгледи.

Наскоро държавното управление на страната вкара нов налог и върху всички преводи в платформата за мобилни заплащания Mobile Money. Тя се радва на огромна известност в страната освен за заплащане на артикули и услуги, само че и за пращане на пари сред потребителите. Данъкът в началото беше разгласен като 1% от всеки превод, само че в следствие Мусевени разгласи, че в действителност това е неточност и действителният налог ще е 0,5% от всеки превод.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР