От 1-ви септември на всички летища в страните от Европейския

...
От 1-ви септември на всички летища в страните от Европейския
Коментари Харесай

До дни във всички европейски летища въвеждат много строги правила за ръчния багаж

От 1-ви септември на всички летища в страните от Европейския съюз още веднъж се вкарва строго използване на правилото, ограничаващо пасажерите да носят в ръчния си багаж течности до 100 мл, заяви Българска национална телевизия.

Последното потомство скенери, които демонстрират триизмерни изображения на правилото на компютърната томография в медицината, разрешиха на доста летища да облекчат ограниченията и да разрешат на пасажерите да носят електронни устройства и течности без ограничавания в количеството и без да се постанова да ги вадят от багажа си.

Представители на Европейския съюз обаче показаха подозрения до каква степен новите скенери подсигуряват, че на борда на самолетите няма да бъдат вкарани рискови субстанции или предмети. Затова Брюксел реши да върне по-строгите инспекции за сигурност, според които пасажерите са длъжни да слагат всички съдове с течности, които внасят в самолета, в еднакъв транспарантен плик с обща съдържимост не по-голяма от 1 литър. Правилото беше въведено през 2006 година след осуетена терористична офанзива. Новите правила се вкарват точно с цел да бъдат тествани възпросните скенери.

Летищните управляващи обаче се притесняват от закъснение при инспекциите за сигурност и опашки по летищата, по тази причина обявиха, че евентуално ще генерират загуби, защото въведените нови скенери са осем пъти по-скъпи, а поддръжката им изисква по-квалифицирани фрагменти и също коства повече.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР