От 1-ви май догодина ще се въведат т.нар. зелени зони

...
От 1-ви май догодина ще се въведат т.нар. зелени зони
Коментари Харесай

Планират платени зелени зони за паркиране в Смолян догодина

От 1-ви май следващата година ще се вкарат така наречен зелени зони за паркиране в Смолян, в случай че в четвъртък Общинският съвет утвърди препоръчаната от кмета разпоредба.

Причината, както се сочи в претекстовете, е наклонността на непрекъснато повишаване на броя коли и огромната натовареност по улиците и пътните артерии в Смолян.
 Разширяват синята и зелена зона в София Разширяват синята и зелена зона в София
До 25 октомври жителите на София, изключително хората от регион „ Възраждане “, имат период да изпращат писмени мнения във връзка...

„ Отчитайки нараствания авто поток, съсредоточен най-вече в централната градска част, както и по периферии, обуславят потребността от контролиране и приемане на условия за регламентирано паркиране на транспортните средства. Процесът на контролиране е да се обособят места за платено паркиране, което ще даде опция на всеки жител, както и юридически лица посредством възнаграждение да употребяват обособено парко място “, сочи кметът Николай Мелемов.

Платените паркинги ще са в диапазона от 8:30 до 17:30 часа. Заложено е въвеждането на абонамент за паркиране за един ден, един месец, шест месеца, една година, " длъжностен абонамент " и „ абонамент за регион “. Във всяка зона за платено паркиране ще се обезпечат закрепен брой места за гратис паркиране на коли, пренасящи или ръководени от хора с трайни увреждания.

На погрешно паркираните коли ще се поставя скоба или ще бъдат наложително премествани, в случай че събитията го постановат, като притежателят ще би трябвало да заплати такса за освобождение.

Наредбата е оповестена за обществени съвещания в страницата на община Смолян и в Портала за публични съвещания към Министерски съвет. Досега няма подадени оферти, отзиви и мнения.
 Общинският съвет в Бургас одобри промени, които облекчават паркирането в синята и зелената зона Общинският съвет в Бургас одобри промени, които облекчават паркирането в синята и зелената зона
Промени в разпоредбите в Наредбата за платено паркиране дават облекчения за жителите, които имат парцели в синята и зелената зона, н...

С следващи решения на локалния парламент ще се дефинират региони, улици, пътища или елементи от тях като зони за платено паркиране. Ще се дефинират също таксите за паркиране, за абонаменти, санкциите при слагане на скоба за погрешно паркиране, при наложително пренасяне и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР