От 1-ви февруари започва раздаването на топъл обяд, финансиран по

...
От 1-ви февруари започва раздаването на топъл обяд, финансиран по
Коментари Харесай

Осигуряват безплатен топъл обяд на 200 души в община Смолян

От 1-ви февруари стартира раздаването на топъл обяд , финансиран по Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021 – 2027 година. Това оповестиха от общината.  Услугата ще получават 200 души от обитаемото място , както живеещи в града, по този начин и в по-малките места в района. Предвидено е планът да продължи до 30.09.2025 година

Потребители по плана са хора от следните целеви групи - възрастни фамилии и самотно живеещи пенсионери с ниски или без приходи, лица обект на обществено подкрепяне с открита потребност от спомагателна поддръжка, хора с увреждания или здравословни ограничавания, лица в затруднена и уязвима обстановка, скитащи и бездомни и лица от уязвими групи.

Потребителите ще получат приготвена топла храна за обяд - чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично десерт. Храната се дава всеки ден в работните дни от седмицата, като се изключи почивните и празнични дни.

Проектът дава опция за обезпечаване на разнообразна и питателна топла храна за обяд на хора, които не са в положение сами или благодарение на свои близки да си обезпечават такава. Същевременно се обезпечава и съпътстваща поддръжка за превъзмогване на обществената изолираност, намаляване и понижаване на бедността, обезпечаване на естествени условия за живот на хора живеещи в последна беднотия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР